Het ‘Ready To Grow’ traject: voor wie? En wat bereik ik hier nu eigenlijk mee?!

Stel je voor: je werkt al jaren in de jeugdzorg op een behandelgroep voor jongeren en merkt sinds een tijd dat je er niet helemaal meer op je plek zit. Je hebt al geruime tijd geleden je studie afgerond, doorgaans verschillende cursussen gedaan en een hoop geleerd in de praktijk door je ervaringen.

Maar waar nu precies jouw kwaliteiten en talenten liggen ben je door de tijd heen een beetje uit het oog verloren. En het wordt steeds lastiger om je gemotiveerd te voelen binnen jouw huidige werkplek, maar het idee van verder solliciteren ervaar je ook als een enorme drempel!

Want wat heb jij een nieuwe organisatie eigenlijk te bieden?

Nou, ik kan je nu al vertellen: een hele hoop! Je moet er alleen weer even mee aan de slag. Dit doen wij samen met jou tijdens de Ready To Grow coaching sessies op maat. Jouw hulpvraag staat centraal en wij denken mee in wat jij nodig hebt om weer beter in je vel te zitten, meer zicht te krijgen op je kwaliteiten en valkuilen en uiteindelijk op zoek te gaan naar een antwoord op jouw veranderbehoefte. Dit hoeft niet eens altijd te gaan om het vinden van een nieuwe baan, soms komen we er juist op uit dat je eigenlijk supergoed op je plek zit: maar ben je simpelweg even vergeten wat je nodig hebt in het vinden van jouw werkgeluk.

Werkgeluk: die term hoor je vaak vanuit De Zorgfabriek. Maar wat houdt dit nu eigenlijk in?! Zoals je waarschijnlijk al weet, ben je een groot deel van je leven aan het werk. Soms zie je je collega’s vaker dan je vrienden en familie en spendeer je meer uren op die kantoorstoel dan op jouw eigen bankstel. Hoe naar is het dan, als jouw werkplek een plek is waar jij niet blij van wordt en dus niet helemaal lekker in je vel zit? Niet ok! Binnen het Ready To Grow traject stellen wij werkgeluk als prioriteit. Waar krijg jij nu energie van en kom je echt je bed voor uit? Hoe wordt jij uitgedaagd om jezelf verder te ontwikkelen en wat heb jij nodig om je helemaal in je kracht te voelen? Met behulp van de Ready To Grow sessies zoomen we hierop in en kijken we praktisch naar hoe jij stappen kunt zetten om vervolgens meer werkgeluk te ervaren bij je toekomstige of huidige baan. Aan het einde van het traject ga jij met concrete handvatten en een plan om het beste uit jezelf en jouw werkplek te halen naar huis!

En dan vraag jij je af: lukt het dan ook daadwerkelijk om na een x aantal jaren in de (jeugd)zorg opnieuw werkgeluk te vinden en weer enthousiast te worden van een (nieuwe) baan? Absoluut! Zo ging een van onze coachees, na 29 jaar op dezelfde behandelgroep te hebben gewerkt, elders aan de slag als ambulant hulpverlener. Na 5 Ready To Grow sessies en een op maat gemaakte sollicitatietraining ging zij vol zelfvertrouwen, nieuwe energie en een frisse dosis werkgeluk de deur uit! En daar krijgen wij nou energie van.

Wil je meer weten over het Ready To Grow traject, klik dan hier.

Noordoost
Regio Noordoost-Nederland
Martinikerkhof 10
9712 JG Groningen
050-3051915info@dezorgfabriek.nl
Zuidwest
Regio Zuidwest-Nederland
Hoofdstraat 1-3
2351 AA Leiderdorp
071-5892145
info@dezorgfabriek.nl
Mail ons
Bel ons