Hoe balanceer ik gezond tussen werk en privé?

Snel even je werkmails checken terwijl je de boterhammen van de kinderen smeert en met één oor de waterval van liefdesverdriet van een vriendin over je heen gestort krijgt over de app? De hond die aan je been trekt terwijl je met een opdrachtgever belt? Of een cliënt die voor de deur staat net als de waterleiding springt?

Wanneer begint je werkleven en stopt je privéleven?

Het heersende idee op de arbeidsmarkt is dat werk en privé precies in evenwicht moeten zijn.

‘Onzin’ volgens Thijs Launspach, psycholoog en stressexpert; ‘alsof je werk en vrije tijd altijd gelijk verdeeld moeten zijn. In werkelijkheid komt zowat iedereen die werkt momenten tegen van grote disbalans’.

Hoe ervaren jullie dit als young professionals? Streven jullie naar een balans tussen beide? Of volgen jullie ‘de flow van het leven’? En wat doen jullie om disbalans het hoofd bieden?

Bij So chicken vertalen ze inzichten uit het boeddhisme en mindfulness om te balanceren op de stoom van het leven zó concreet en bruikbaar dat je vandaag al kan beginnen met ze toe te passen!

Balans is een vaardigheid, geen eindbestemming.

Train jezelf om beter te balanceren, en merk hoe je leven minder chaotisch en minder gespannen wordt. Je krijgt de touwtjes weer in handen, en ervaart meer rust, kalmte en energie.

Er is geen ‘werk leven’ of ‘privé leven’. Er is gewoon je leven.

De kunst is dus om beter te worden in leven. Om je leven te zien als één geheel en je energie te verdelen, je tijd slimmer in te delen, beter te genieten en effectiever op te laden.

Neem het leven niet zo serieus. Je hebt maar één leven. Als het je doel is om er zoveel mogelijk van te genieten, geniet er dan van!

Dus, ga lekker even een bakkie halen (en neem dat chocolaatje er gewoon maar bij), doe die bureaustoelenrace met je collega’s en treedt dan met een opgeladen hart je cliënten tegemoet. 

Cause it’s all about balance isn’t it?

https://sochicken.nl/balans-werk-en-prive


En vergeet zeker hun podcast ‘Steeds leuker’ niet te checken! Afleveringen over het imposter syndroom, positief omgaan met verandering en je goede voornemens volhouden zijn maar enkele voorbeelden van het leuks wat daar te beluisteren valt.

Noordoost
Regio Noordoost-Nederland
Martinikerkhof 10
9712 JG Groningen
050-3051915info@dezorgfabriek.nl
Zuidwest
Regio Zuidwest-Nederland
Hoofdstraat 1-3
2351 AA Leiderdorp
071-5892145
info@dezorgfabriek.nl
Mail ons
Bel ons