Hoe wij ‘out of the box’ denken!

“Wat hebben jullie leuke vacatures op de website staan!” en “Wow, die baan zou ik mijzelf nou echt zien doen!”. Dat zijn reacties die wij bij De Zorgfabriek regelmatig te horen krijgen. “Maar heb ik dan wel de juiste opleidingsachtergrond? En misschien nog niet voldoende werkervaring?” Dit is bij ons lang niet altijd een probleem! Een nieuwe baan vinden waar je energie van krijgt en enthousiast van wordt, lijkt soms enorm lastig en de weg ernaartoe bevat zo af en toe wat obstakels. Maar geen zorgen, wij denken graag met je mee!

Vroeger was een vast contract goud waard. Zo was mijn opa een hardwerkende man, die al op zijn 52ste (!) met pensioen ging na ruim 30 jaar dienst bij zijn bedrijf. Zijn trouwe werk werd beloond, maar heel zijn leven werkte hij slechts voor één werkgever. Dit zie je tegenwoordig nog maar zelden. Veel mensen zijn nu voortdurend op zoek naar vernieuwing en interessante uitdagingen. Want waarom zou je je voor altijd aan één bedrijf binden als er elders zo veel kansen liggen? We willen dingen meemaken, meer verdienen maar bovenal: onszelf ONTWIKKELEN!

Een mooi voorbeeld uit de praktijk is de situatie van Sandra, met een achtergrond als Kraamverzorgende. Je zou denken dat ze zo aan de slag kan op een babygroep binnen de kinderopvang; niet dus! Met de vraag welke mogelijkheden er voor haar zouden kunnen zijn, klopte Sandra bij ons aan. Heel graag dachten wij met haar mee en na wat onderzoek, overleg en een flinke dosis out of the box denken, lukte het om een kinderopvangorganisatie te vinden, die Sandra graag een EVC- traject (Erkenning van Verworven Competenties) wilde aanbieden. Naast het direct opdoen van werkervaring, volgt Sandra nu een passend scholingstraject om zich te kwalificeren binnen de kinderopvang. Aan het einde van het traject krijgt zij een certificaat en alles wat ze nodig heeft om haar nieuwe uitdaging aan te gaan. Een echte win-win voor iedereen: een mooie kans voor Sandra om zich verder te ontwikkelen en een prachtige mogelijkheid voor de organisatie om door middel van investering, enthousiast en ambitieus personeel in dienst te nemen!

Vanuit de Zorgfabriek geloven wij in mogelijkheden en duurzame inzet van personeel. Want zeg nou zelf: als je gelukkig bent en goed op je plek zit dan werk je harder, met meer inzet en vooral meer plezier! Toch? Met wat out of the box denkwerk kom je een heel eind en er is vaak veel meer mogelijk dan je denkt! Zelf benieuwd geworden naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op via de mail of telefoon, want we denken graag even met je mee. Dan kun jij je weer verder ontwikkelen!

Noordoost
Regio Noordoost-Nederland
Martinikerkhof 10
9712 JG Groningen
050-3051915info@dezorgfabriek.nl
Midden
Regio Midden-Nederland
Wolvenplein 27
3512 CK Utrecht
071-5892145info@dezorgfabriek.nl
Zuidwest
Regio Zuidwest-Nederland
Hoofdstraat 1-3
2351 AA Leiderdorp
071-5892145
info@dezorgfabriek.nl
Mail ons
Bel ons