Werken vanuit je camper en een carrière opbouwen?!

Zon, natuur, strand, tropische oorden of juist bergen sneeuw om vanaf te skiën: we willen het allemaal.. OP REIS! Maar hoe combineer je dat met je werk? En zou dat überhaupt kunnen, een carrière opbouwen op afstand?

Een 40-urige werkweek op kantoor is niet meer van deze generatie, dat is duidelijk. De meeste (zorg)professionals beschouwen 28 tot 32 uur per week als voldoende (of zelfs fulltime) en zijn niet meer van plan om dit anders te doen. Naast dat werken in de zorg intensief is, kiezen mensen er ook steeds vaker voor om tijd voor zichzelf te nemen en mooie ervaringen op te doen; werken staat niet per definitie op één, geld is niet alles en juist van reizen wordt je rijk!

In coronatijd hebben we geleerd dat je online een heel eind komt. Niet alleen om contact te onderhouden met je vrienden en familie, maar ook met je werk. Vergaderingen kunnen vanuit je huiskamer en afspraken worden efficiënt ingepland. Bijeenkomsten worden alleen fysiek gehouden wanneer het nuttig is en dit scheelt een hoop tijd. Toch voelt het soms wat onpersoonlijk, zo vanachter een beeldscherm. Is dat nu echt wat je moet willen binnen de hulpverlening? Verschillende zorgprofessionals maken al gebruik van ‘beeldschermzorg’ en pleiten hiervoor. Zo vraagt de dermatoloog je een foto te sturen van je huiduitslag, voer je een gesprek met de psycholoog via beeldbellen en worden cliëntbesprekingen online georganiseerd. En dan nu de hamvraag: kan dit alles dan ook vanuit het buitenland? Als je het ons vraagt? Absoluut!

Vanuit de Zorgfabriek hebben wij al verschillende ervaringen met ZZP’ers die kiezen voor een combinatie van bouwen aan een carrière en een flinke dosis werkgeluk. Zo streeft Orthopedagoog Tirsa er vanuit Italië (en verschillende andere landen) naar om haar passie voor reizen te combineren met het opdoen van waardevolle werkervaring. Misschien niet voor altijd; maar voor nu een mooie manier om het beste van twee werelden samen te laten komen. Tirsa vertelt: “Veel opdrachten kunnen juist heel goed online en soms is het juist beter om op afstand te werken omdat je dan letterlijk op afstand bent en niet helemaal wordt meegezogen in de casuïstiek. Als gedragswetenschapper moet je namelijk echt vanuit de helicopterview kijken in plaats van dichtbij. Zo zie je precies waar de knelpunten zijn en bewaak je goed het overzicht!” En de ervaring van de werkgever? Hartstikke positief! Werkgever vertelt: “Sinds januari 2021 werkt Tirsa gemiddeld 4 uur per maandvoor onze organisatie. Zij is online beschikbaar en ondersteunt ons vaste team professionals met de casussen waar zij dagelijks mee te maken krijgen. Dit werkt efficiënt en levert dezelfde resultaten als een fysieke bijeenkomst. Precies wat we nodig hebben! Of Tirsa nu vanaf een strand ons team ondersteunt of vanuit een kantoor, dat maakt voor ons geen verschil”.

Wat denk jij, gaan meer werkgevers in de toekomst over op deze moderne manier van werken? Of houden we het toch liever bij de klassieke werkwijze? Hoe dan ook, zien wij vanuit de Zorgfabriek eindeloze mogelijkheden voor in de (nabije) toekomst en dragen wij graag ons steentje bij voor zowel de werkgever als de werknemer. Wil je dat we even met je meedenken? Neem dan vooral contact met ons op via de mail of telefoon.

Noordoost
Regio Noordoost-Nederland
Martinikerkhof 10
9712 JG Groningen
050-3051915info@dezorgfabriek.nl
Midden
Regio Midden-Nederland
Wolvenplein 27
3512 CK Utrecht
071-5892145info@dezorgfabriek.nl
Zuidwest
Regio Zuidwest-Nederland
Hoofdstraat 1-3
2351 AA Leiderdorp
071-5892145
info@dezorgfabriek.nl
Mail ons
Bel ons