5 misvattingen over het werken via een detacheringsbureau

Ondanks dat onze medewerkers heel blij zijn met ons als werkgever merken we dat er onder kandidaten nog een aantal hardnekkige misvattingen bestaan over het werken voor een detacheringsbureau. Dat is zonde, want zeker in de huidige arbeidsmarkt brengt werken op detacheringsbasis via De Zorgfabriek veel voordelen met zich mee! We zetten hier vijf misvattingen voor je op een rij:

Ik verdien minder dan een medewerker die direct bij de organisatie in dienst is.

Het is een misvatting dat je er op achteruit gaat qua loon als je werkt via een detacheringsbureau. Je wordt hetzelfde ingeschaald via dezelfde cao. Wij hebben afspraken met de organisaties omtrent de bemiddeling, maar hier lever jij als werknemer niets op in.

Keuze stress! Wij kijken verder dan alleen de vacature waar je op reageert. Als je je bij ons aanmeldt of reageert op een vacature, plannen we een open loopbaangesprek. Hierin gaan we eerst in op wie jij bent, waar je energie van krijgt en wat je belangrijk vindt in een baan. Dan pas kijken we naar de vacature. Het kan zijn dat een andere organisatie beter aansluit op jouw visie. Wij hebben veel kennis van de sociale kaart, zo vinden we samen een plek waar je echt werkgelukkig bent. Blijkt dat eerst nog meer richting wilt voordat je in een nieuwe baan begint? Wist je dat wij ook een traject van loopbaancoaching aanbieden?

Ik weet niet 100% zeker of deze vacature bij mij past, dus zoek ik maar verder.

Keuze stress! Wij kijken verder dan alleen de vacature waar je op reageert. Als je je bij ons aanmeldt of reageert op een vacature, plannen we een open loopbaangesprek. Hierin gaan we eerst in op wie jij bent, waar je energie van krijgt en wat je belangrijk vindt in een baan. Dan pas kijken we naar de vacature. Het kan zijn dat een andere organisatie beter aansluit op jouw visie. Wij hebben veel kennis van de sociale kaart, zo vinden we samen een plek waar je echt werkgelukkig bent. Blijkt dat eerst nog meer richting wilt voordat je in een nieuwe baan begint? Wist jij dat wij ook een traject van loopbaancoaching voor zorgprofessionals aanbieden?

Ik vind het lastig om een goede CV in elkaar te zetten, dus ik solliciteer maar niet.

Wij geven je tips en tricks! Tijdens het loopbaangesprek kijken we naar je cv en geven je handige praktische tips op maat, om hét CV te maken dat eruit springt bij een organisatie. Dit is waar organisaties het eerst naar kijken, dus belangrijk dat deze er gelikt uit ziet.

Moet ik een sollicitatiebrief schrijven?

Nee dit hoeft niet, sit down and relax! Nadat we het gesprek hebben gehad, maken wij een profielschets van je en regelen een kennismakingsgesprek bij de organisatie. We bereiden dit gesprek met je voor en geven je tips. Jij hoeft alleen maar te shinen en jezelf te zijn tijdens het sollicitatiegesprek! Easy toch?

Yes ik ben aangenomen! Maar sta ik er dan helemaal alleen voor?

Zeker niet! Vanuit De Zorgfabriek kan je werkbegeleiding en intervisie krijgen. Onze kantoormedewerkers hebben allemaal een zorgachtergrond en kunnen vanuit hun expertise jouw begeleiding en coachen.

Weet je nog niet precies wat je wilt gaan doen? Dan is werken op detacheringsbasis heel handig, het geeft je de kans om bij verschillende werkgevers ervaring op te doen én om te blijven werken bij de plek waar je het naar je zin hebt. Win-Win dus.

Nieuwsgierig geworden? Wij denken graag met je mee om jouw droombaan te vinden!

Noordoost
Regio Noordoost-Nederland
Martinikerkhof 10
9712 JG Groningen
050-3051915info@dezorgfabriek.nl
Zuidwest
Regio Zuidwest-Nederland
Hoofdstraat 1-3
2351 AA Leiderdorp
071-5892145
info@dezorgfabriek.nl
Mail ons
Bel ons