7 redenen waarom werken in de kinderopvang te gek is

Denk jij bij werken in de kinderopvang alleen aan poepluiers verschonen en huilende kinderen troosten? Nee joh, het is veel meer dan dat! Op een kinderopvang hangt een positieve, kalme sfeer en het knuffelgehalte is er hoog. Twijfel je nog? Lees de 7 redenen waarom werken in de kinderopvang te gek is.

1. Het is dankbaar werk

Wat is er leuker dan lieve kinderen om je heen, die blij zijn dat je er bent? De hele dag knuffelen in een warme en liefdevolle omgeving gegarandeerd. De kinderen vertrouwen en bouwen op je. Dat is ontzettend waardevol. Ook het contact met ouders is leuker dan je misschien denkt, ze zijn super dankbaar voor jouw werk en maken een gezellig praatje wanneer zij hun kind komen ophalen.

2. Je helpt de kinderen in hun ontwikkeling

De eerste jaren zijn een belangrijke basis voor de rest van het leven van een kind. Hoe mooi is het om daar onderdeel van te zijn. Je bouwt een band op met de kindjes en je ziet ze (letterlijk en figuurlijk) stappen maken.

3. Het team is als een vriendengroep

Op de kinderopvang is er binnen het team altijd een gezellige sfeer. Onze pedagogisch medewerker Jamie noemt het zelfs een ‘vriendengroep gevoel’. ‘Het is het of je met een groep begeleiders op een zomerkamp bent’. Gezellig samen theeleuten, kletsen, met de kindjes spelen en ook nog eens een leuk salaris!

4. Je bent veel buiten

Lekker buiten koffie drinken en ondertussen een van de kindjes uit een klimrek tillen of samen spelen, dat is toch heerlijk. Kun je in de zomer ook nog eens aan je tan werken.

5. Regelmatige werktijden

Om een uur of zes trek je lekker de deur achter je dicht en heb je de avond voor jezelf. Dit komt maar zelden voor in de zorg, maar wél in de kinderopvang.

6. Ervaring opdoen tijdens je studie

Wist je dat je ook in de kinderopvang mag werken als je nog niet afgestudeerd bent? Een perfecte manier om ervaring op te doen met groepswerk en werken met kinderen voordat je de overstap maakt naar bijvoorbeeld werken in de jeugdzorg of in het onderwijs. Lees hier meer over de mogelijkheden voor studenten.

7. Zelf je werkweek indelen

Momenteel hebben we zoveel verschillende leuke aanvragen van kinderopvangorganisaties, dat jij zelf de luxe hebt om door te geven wanneer en op welke tijden je wilt werken. Eigen regie dus, één van de pijlers van werkgeluk. En werkgelukkig zijn, dat is het belangrijkst!

Zin om aan de slag te gaan? Bekijk hier onze vacatures in de kinderopvang en reageer!

Noordoost
Regio Noordoost-Nederland
Martinikerkhof 10
9712 JG Groningen
050-3051915info@dezorgfabriek.nl
Zuidwest
Regio Zuidwest-Nederland
Hoofdstraat 1-3
2351 AA Leiderdorp
071-5892145
info@dezorgfabriek.nl
Mail ons
Bel ons