Vijf signalen dat het tijd is voor een nieuwe baan

Na afstuderen stond je wellicht te trappelen aan de slag te gaan. Je vond, hopelijk, een leuke eerste grote mensen baan in de zorgsector.  Het kan zijn dat je hier nog steeds werkt omdat het een schot in de roos was. Het kan ook zijn dat je inmiddels geswitcht bent omdat een andere plek meer bij je past.  Lang verhaal kort, je bent lekker aan het werk!  Maar ben je écht ‘lekker’ aan het werk? Of zijn er stiekem signalen dat je misschien wel toe bent aan een nieuwe baan?

1. Verveling

Je baan zit je als gegoten. Je weet precies wat je moet doen, wie je waarvoor kunt benaderen en hoe alle processen werken. De tijd dat je jouw hersenen moest laten kraken voelt eigenlijk al lang geleden. Je kan jouw werk op routine en halve kracht voor elkaar krijgen.

2. De werk – privé balans

Als je heel eerlijk bent vind jij je reistijd te lang. Of je zou graag andere werktijden of werkdagen hebben maar weet dat dit niet mogelijk is in je huidige baan. Of je merkt dat de werkdruk een grote energievreter is waardoor je thuis vooral bezig bent met opnieuw opladen. Kortom, de balans is stiekem een beetje zoek.

Als ik een vergelijkbare baan zou kunnen vinden met betere randvoorwaarden, dan zou ik overstappen!

3. Verschil in normen en waarden

Toen jij aan het werk ging in deze functie was je heel enthousiast en gedreven. Je kende het bedrijf nog niet echt maar had er een goed gevoel bij. Nu je er een aantal jaar werkt, merk je eigenlijk dat jouw normen en waarden meer afwijken dan je had verwacht. Of het bedrijf is hard gegroeid en is daardoor veranderd. Er zijn belangrijke collega’s weggegaan wat de werksfeer heeft beïnvloed.

Ik heb soms het idee dat ik heel andere dingen belangrijk vind in mijn werk dan mijn collega’s of leidinggevende.

4. Beperkte doorgroei mogelijkheden

Je functie is prima. Je hebt leuke taken en kunt je vaardigheden goed inzetten. Wel merk je dat alles je steeds gemakkelijker afgaat. Je weet dat je over een paar jaar niet meer voldoende uitgedaagd gaat worden in deze functie. Maar je kent jouw organisatie inmiddels ook goed. En weet dat er weinig doorgroei mogelijkheden zijn. Of dat er binnen jouw bedrijf weinig ruimte voor doorgroeien wordt geboden.

Ik heb het prima naar mijn zin maar ik weet ook dat ik hier niet nog jaren wil blijven werken.

5. Waardering

Een heel belangrijke. Misschien heb jij niet het gevoel dat je gezien wordt. Je werkt hard maar er wordt weinig met jouw werk gedaan. Je hebt bepaalde talenten maar daar word je eigenlijk niet voor ingezet.  Of je hebt bij functioneringsgesprekken meerdere keren aangegeven welke richting je op wilt zonder resultaat.  Maar ook financieel kan het zijn dat je vindt dat er niet recht wordt gedaan aan je functie en kwaliteiten.

Ik heb het gevoel dat er niet gezien wordt wat ik allemaal kan en doe

En? Is het tijd voor een nieuwe baan?

Is het antwoord hierop ja? Of ben je aan het twijfelen gebracht? In beide gevallen nodigen we je graag uit voor een kop koffie. In een vrijblijvend loopbaangesprek denken we met je mee. We kletsen samen over waar je staat, waar je blij van wordt en wat er bij je past. Wij kennen de sociale kaart goed, weten veel van diverse functies en organisaties en zien soms kansen die jij zelf misschien helemaal niet zou bedenken!

Noordoost
Regio Noordoost-Nederland
Martinikerkhof 10
9712 JG Groningen
050-3051915info@dezorgfabriek.nl
Zuidwest
Regio Zuidwest-Nederland
Hoofdstraat 1-3
2351 AA Leiderdorp
071-5892145
info@dezorgfabriek.nl
Mail ons
Bel ons