POV: je ruilt je bijbaan in de horeca om voor de kinderopvang

Doorstuderen: dat is tegenwoordig de norm. Na jouw niveau 4-opleiding op het mbo ben je hongerig voor meer. Jij bent helemaal ready om jezelf verder te ontwikkelen en voelt aan alles dat je nog meer studiejaren in je mars hebt. Als ervaringsdeskundige zou ik zeggen: go for it!

Het levende voorbeeld

Zelf ben ik hier namelijk ook een voorbeeld van. Van het vmbo ging ik naar het mbo, om vervolgens een studie ‘Social Work’ te volgen op het hbo. Dit ging mij verrassend goed af. Door mijn ruime stage-ervaring vanuit de opleiding ‘Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker’ kon ik gemakkelijk de vertaalslag maken van theorie naar praktijk. Dat maakte de studie ook een stuk leuker. Ik wist hoe het was om met (jonge) kinderen te werken en had op dat gebied al best wat vaardigheden opgestoken. Van luiers verschonen, kinderen ondersteunen in hun ontwikkeling, het oplossen van kinderruzies tot in contact staan met ouders/verzorgers: het was voor mij niet onbekend! Dit kon ik tijdens mijn vervolgstudie allemaal in context plaatsen en het heeft uiteindelijk een basis gevormd voor mijn toekomstige werk.

Making money

Maar naast mijn studie moest er geld verdiend worden. Een studentenleven kan wat dat betreft een beste uitdaging zijn. Je kent het wel: elk weekend met een tientje op stap en elke 24e van de maand kwam er weer wat op mijn rekening van Ome Duo. Het hoort er allemaal bij. Ik werkte tijdens mijn studie in de horeca. En dat was helemaal prima, maar oh, wat had ik dit achteraf toch anders aan willen pakken!

“Maar waarom dan?”, hoor ik je denken. Nou: ik had natuurlijk al een afgeronde mbo-opleiding én relevante stage-ervaring om in de kinderopvang te mogen werken. In die tijd waren de tekorten in de kinderopvang en op buitenschoolse opvanglocaties nog niet zo groot, maar tegenwoordig dus absoluut wel! Het was niet alleen financieel een slimme keuze geweest, maar ook het opdoen van relevante werkervaring had mijn cv niet misstaan. Een win-win!

Tegenwoordig bestaan er nog altijd personeelstekorten in de kinderopvang. Door een nieuwe regeling kun je naast je studie pedagogische wetenschappen al binnen de kinderopvang aan de slag. Maar los daarvan weet ik dat er nog een andere doelgroep bestaat: mbo’ers die gewoon al een afgerond diploma bezitten en dus in plaats van een horeca-bijbaan, aan een bijbaan in de kinderopvang kunnen beginnen! En laat je hiervoor bij De Zorgfabriek nu net aan het juiste adres zijn. Wil jij je naast jouw studie verder ontwikkelen met een relevante en superleuke doelgroep? Wil jij bouwen aan je cv, maar daarnaast vooral een dynamische en toffe werkplek met een gezellig team vaste collega’s? Neem dan vooral even contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!

Vrijblijvend loopbaangesprek

Dus: studeer jij nog, maar ben je al wel in het bezit van een afgerond niveau 4-diploma in de richting van kinderopvang? Dan zijn wij op zoek naar jou! Twijfel je en zou je eerst een vrijblijvend loopbaangesprek willen plannen? Dat kan natuurlijk ook, en ook dan gaan we graag met je in gesprek. See you!

Noordoost
Regio Noordoost-Nederland
Martinikerkhof 10
9712 JG Groningen
050-3051915info@dezorgfabriek.nl
Zuidwest
Regio Zuidwest-Nederland
Hoofdstraat 1-3
2351 AA Leiderdorp
071-5892145
info@dezorgfabriek.nl
Mail ons
Bel ons