Dress for Success

Stel je voor: je zit al een langere periode thuis omdat je geen baan of dagbesteding hebt en binnenkort moet je voor het eerst weer op sollicitatiegesprek. Dit uitzicht op een nieuwe baan is natuurlijk heel erg fijn, maar ook zeker spannend! Dress for Success zorgt ervoor dat mensen met afstand tot de arbeidsmarkt en een klein vermogen, vol zelfvertrouwen een gesprek in gaan. Hoe precies? Wij spraken met Peter Verschuren van Dress for Success Groningen om hierachter te komen.

Met Dress for Success ga je goed gekleed en daardoor zelfverzekerd op weg naar werk. En met ‘op weg’, bedoelen we dan ook echt de allereerste stap! Door middel van styling en kledingadvies van een enthousiast team van vrijwilligers, gaan mensen die zelf niet veel te besteden hebben na een bezoek aan de winkel van Dress for Succes vol zelfvertrouwen de deur uit. Van een nieuwe colbert tot toffe accessoires: geheel kosteloos. Helemaal klaar voor het sollicitatiegesprek dat gepland staat!

In 2001 opende Dress for succes haar eerste locatie in Rotterdam, maar inmiddels zijn ze met in totaal 10 locaties uitgegroeid tot een succesvolle organisatie. Sinds vorig jaar is Peter werkzaam bij de locatie in Groningen en momenteel zijn ze hard bezig met het creëren van meer naamsbekendheid. Mensen weten hen namelijk nog niet altijd te vinden, geeft Peter aan.

Hoe dit komt? Mensen moeten worden doorverwezen door hun consulent en helaas zijn niet alle consulenten op de hoogte van dit mooie initiatief. Zonde, vindt Peter. Hij geeft aan dat het nu juist de bedoeling is dat er gebruik wordt gemaakt van Dress for Success. Iedereen op de participatieladder, of het nu voor werk, stage of re-integratie is, is welkom. Als er maar uitzicht is op een baan. Bij Dress for Success wordt niet alleen naar passende kleding gezocht, maar is men zich ook bewust van de diepere laag onder de kleding. Vaak is het spannend voor iemand om binnen de werksfeer, andere mensen weer onder ogen te moeten komen. Een nette, nieuwe look doet wat met iemand zijn gevoel van eigenwaarde en kan ervoor zorgen dat iemand, als gevolg hiervan, beter uit de verf komt op een werkplek.

Op de vraag of Peter nog een boodschap heeft voor consulenten en natuurlijk de doelgroep, antwoordt hij: “maak gebruik van ons! En neem eens een kijkje op onze website om te zien wat wij precies voor jou kunnen betekenen”.

Voor meer informatie, zie: Dress for Success, Groningen

Noordoost
Regio Noordoost-Nederland
Martinikerkhof 10
9712 JG Groningen
050-3051915info@dezorgfabriek.nl
Zuidwest
Regio Zuidwest-Nederland
Hoofdstraat 1-3
2351 AA Leiderdorp
071-5892145
info@dezorgfabriek.nl
Mail ons
Bel ons