Help jij jouw werknemers groeien?

Stel je voor: een werknemer is al geruime tijd aan jouw organisatie verbonden en heeft altijd een waardevolle bijdrage geleverd, maar sinds een tijdje merk je dat diegene niet helemaal meer gelukkig is op de huidige werkplek. Het liefst neem je de tijd voor die werknemer en ga je actief met hem of haar op zoek naar wat er nodig is om weer beter op de plek te zitten, maar in de praktijk is hier niet altijd ruimte voor. Maar wat doe je dan wel?

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom een werknemer even wat minder lekker in zijn of haar vel zit. Een onrustige thuissituatie, verlies van zelfvertrouwen door (te) grote uitdagingen of een hoge werkdruk waardoor iemand door de bomen het bos niet meer ziet. Sommige (grote) organisaties hebben een interne vitaliteitscoach die werknemers ondersteunt in het behouden of verbeteren van het welzijn en de gezondheid. Maar wat als iemand echt even helemaal vastloopt in zijn of haar loopbaan en daarmee het werkgeluk is kwijtgeraakt? Verloren zaak? Zeker niet, er is alleen wat begeleiding nodig!

Loopbaancoaching

De Zorgfabriek kan hierbij helpen door middel van loopbaancoaching in ons Ready to Grow-traject. Tijdens de coachingsessies op maat staat de hulpvraag centraal en denken we actief mee in wat iemand nodig heeft om zich weer beter te voelen, krijgen we meer inzicht op mogelijke kwaliteiten en valkuilen en gaan we op zoek naar een antwoord op de veranderbehoefte.

Een organisatie waar De Zorgfabriek mee samenwerkt verwees al meerdere malen haar personeel door naar ons loopbaancoachingstraject. En met resultaat: er ontstond bij de werknemers weer ruimte voor de zoektocht naar meer werkgeluk. Zo vond één van de werknemers haar passie terug en kwam ze er bijvoorbeeld achter dat haar huidige werkplek nog altijd de juiste plek voor haar was, maar dat een stressvolle periode in haar privésituatie ervoor had gezorgd dat haar zelfvertrouwen naar de achtergrond was geraakt. Een andere deelnemer ervaarde juist dat het tijd was voor een nieuwe uitdaging, durfde dit vervolgens binnen de organisatie kenbaar te maken en kreeg in de vorm van een nieuwe functie de kans om zichzelf verder te ontwikkelen. Hoe tof is dat?

Wanneer je in durft te zetten op het werkgeluk van jouw werknemers en ze de kans biedt om zichzelf verder te ontwikkelen, kan dit veel moois met zich meebrengen. Die moeilijk te doorgronden en soms schommelende topwerknemer vol potentie zou maar zo kunnen uitgroeien tot de zelfverzekerde en extra daadkrachtige professional waar je eigenlijk altijd al in geloofde. Soms is er gewoon net even een extra duwtje in de rug nodig om tot verdere ontplooiing te komen!

Meer weten over de loopbaancoaching vanuit De Zorgfabriek? Neem vooral contact met ons op!

Noordoost
Regio Noordoost-Nederland
Martinikerkhof 10
9712 JG Groningen
050-3051915info@dezorgfabriek.nl
Zuidwest
Regio Zuidwest-Nederland
Hoofdstraat 1-3
2351 AA Leiderdorp
071-5892145
info@dezorgfabriek.nl
Mail ons
Bel ons